Gaziantep Merkezli FETÖ Operasyonunda Gözaltı Sayısı 222’ye Yükseldi

Asayiş 07.05.2025 - 18:14, Güncelleme: 07.05.2025 - 18:14 927 kez okundu.
 

Gaziantep Merkezli FETÖ Operasyonunda Gözaltı Sayısı 222’ye Yükseldi

Gaziantep merkezli 47 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltılar 222’ye çıktı; şüpheliler Jitsi ve Signal ile haberleşip öğrencileri yurt dışına götürmüş
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele birimlerinin ortak çalışmasıyla yürütülen FETÖ/PDY operasyonu, 1 yıl süren teknik dinleme, dijital analiz ve fiziki takip faaliyetlerinin ardından perşembe sabahı eş zamanlı baskınlarla 47 ilde başlatıldı. İlk dalgada örgüte eleman kazandırmak, finansman sağlamak ve gençleri kritik eğitim kamplarına yönlendirmekle suçlanan aralarında iş insanları, akademisyenler ve eski kamu görevlilerinin de bulunduğu 208 şüpheli yakalandı. Operasyonun geniş bölge yapılanmasında Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman gibi Gaziantep’e yakın illerde kurulan alt hücreler de deşifre edildi. Örgütün, Türkiye içindeki geleneksel toplantı noktalarını Balkan ülkelerine taşıdığı belirlendi: Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan’da “eğitim ve kültür gezisi” adı altında toplanan öğrencilere Jitsi ve Signal üzerinden şifreli talimatlar iletildi. Yetkililer, “Bu dijital platformlar tek kullanımlık davet bağlantıları oluşturuyor, mesaj silme özelliğiyle iz bırakmadan haberleşmeye imkân tanıyor” açıklamasını yaptı. Mali yönelimde ise paravan şirketler üzerinden gerçekleştirilen banka havaleleri, tapu ve araç devri yoluyla aklanan milyonlarca liranın örgütün kasasına aktarıldığı tespit edildi. MASAK iş birliğiyle yapılan mali incelemede, kripto para hesapları ve yurt dışı banka kayıtları mercek altına alındı. Ayrıca, örgüte katılım için düzenlenen saha seminerlerinde kullanılan dijital eğitim materyalleri, dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu. Örgüt yapılanmasındaki güncel değişime dikkat çeken Emniyet yetkilileri, “ByLock’un yerini alan Jitsi ve Signal’in artık FETÖ’nün ana haberleşme araçları haline geldiğini; bu nedenle uluslararası iş birliğini artırdık” dedi. İkinci operasyonda 14 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 222’ye çıktı, 48 zanlı ise yakalanmayı bekliyor. Gözaltındaki şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderilecek. Savcılık, örgütün güncel yöntemlerini deşifre eden delillerin, ilerleyen soruşturmalarda kritik rol oynaması amacıyla dosyaya eklendiğini; şüphelilerin kullandığı sunucuların ve şifreli kanalların izlenmesine yönelik çalışmalara devam edildiğini açıkladı. Bölge halkı ve eğitim kurumları, operasyonun ardından olası risklere karşı bilgilendirilip, gençlerin yanlış yapılanmalara katılımını önleyici seminerler düzenlenecek.
Gaziantep merkezli 47 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltılar 222’ye çıktı; şüpheliler Jitsi ve Signal ile haberleşip öğrencileri yurt dışına götürmüş

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele birimlerinin ortak çalışmasıyla yürütülen FETÖ/PDY operasyonu, 1 yıl süren teknik dinleme, dijital analiz ve fiziki takip faaliyetlerinin ardından perşembe sabahı eş zamanlı baskınlarla 47 ilde başlatıldı. İlk dalgada örgüte eleman kazandırmak, finansman sağlamak ve gençleri kritik eğitim kamplarına yönlendirmekle suçlanan aralarında iş insanları, akademisyenler ve eski kamu görevlilerinin de bulunduğu 208 şüpheli yakalandı.

Operasyonun geniş bölge yapılanmasında Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman gibi Gaziantep’e yakın illerde kurulan alt hücreler de deşifre edildi. Örgütün, Türkiye içindeki geleneksel toplantı noktalarını Balkan ülkelerine taşıdığı belirlendi: Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan’da “eğitim ve kültür gezisi” adı altında toplanan öğrencilere Jitsi ve Signal üzerinden şifreli talimatlar iletildi. Yetkililer, “Bu dijital platformlar tek kullanımlık davet bağlantıları oluşturuyor, mesaj silme özelliğiyle iz bırakmadan haberleşmeye imkân tanıyor” açıklamasını yaptı.

Mali yönelimde ise paravan şirketler üzerinden gerçekleştirilen banka havaleleri, tapu ve araç devri yoluyla aklanan milyonlarca liranın örgütün kasasına aktarıldığı tespit edildi. MASAK iş birliğiyle yapılan mali incelemede, kripto para hesapları ve yurt dışı banka kayıtları mercek altına alındı. Ayrıca, örgüte katılım için düzenlenen saha seminerlerinde kullanılan dijital eğitim materyalleri, dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu.

Örgüt yapılanmasındaki güncel değişime dikkat çeken Emniyet yetkilileri, “ByLock’un yerini alan Jitsi ve Signal’in artık FETÖ’nün ana haberleşme araçları haline geldiğini; bu nedenle uluslararası iş birliğini artırdık” dedi. İkinci operasyonda 14 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 222’ye çıktı, 48 zanlı ise yakalanmayı bekliyor. Gözaltındaki şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderilecek.

Savcılık, örgütün güncel yöntemlerini deşifre eden delillerin, ilerleyen soruşturmalarda kritik rol oynaması amacıyla dosyaya eklendiğini; şüphelilerin kullandığı sunucuların ve şifreli kanalların izlenmesine yönelik çalışmalara devam edildiğini açıkladı. Bölge halkı ve eğitim kurumları, operasyonun ardından olası risklere karşı bilgilendirilip, gençlerin yanlış yapılanmalara katılımını önleyici seminerler düzenlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve meydantv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.