Esenyurt’ta Kavga Kargaşasında Kadın Çantasını Çaldırdı
Esenyurt’ta Kavga Kargaşasında Kadın Çantasını Çaldırdı
Esenyurt Yenikent’te çıkan kavgayı fırsat bilen hırsız, Sema Çelik’in yere düşen çantasını alıp kayıplara karıştı; içindeki telefon ve nakit de gitti.
İstanbul Esenyurt’ta geçtiğimiz Cumartesi akşamı, Yenikent Mahallesi Aşık Şenlik Caddesi üzerinde meydana gelen kavga, beklenmedik bir hırsızlık olayına dönüştü. Cadde üzerindeki tütüncü dükkânının önünde oturan Sema Çelik (42) ile eşi, kimliği belirsiz bir erkeğin “Benimle gelsene” sözleri üzerine tartışmaya başladı. İddiaya göre, saldırgan elindeki sigara izmaritini Çelik’in eşinin üzerine fırlattı. Bu kışkırtma kısa sürede kavgaya evrildi; taraflar sokak ortasında itişip kakıştı.
Kavganın ortasında, uzaklardan gelen başka bir şahıs “Kavgayı ayıracağım” diyerek müdahale etmeye çalıştı. Ancak bu kişi, aslında olayı gözlemleyip fırsat kollayan bir başka hırsızdı. Tam o sırada Sema Çelik’in kolundan düşen el çantası, kargaşa nedeniyle fark edilmedi. Hırsız, hızla çantayı kaptı ve tam kavga çıktıkları noktadan uzaklaştı. Çift, bir süre sonra çantanın ve içindeki akıllı telefon ile yaklaşık bin lira nakdin kaybolduğunu fark edince büyük şok yaşadı.
Görgü tanıkları, hırsızın kavga başlamadan beş dakika önce bölgeye geldiğini, kavgayı kışkırttıktan hemen sonra çantayı alıp kaçtığını anlattı. O anlar, dükkânın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, kavgaya müdahale eden şahsın dikkat dağıtmasıyla bir diğer kişinin çantayı kaptığı ve cadde köşesinden uzaklaştığı görülüyor.
Sema Çelik, yaşananları şöyle özetledi: “Eşimle köşede oturuyorduk, biri ‘Benimle gelsene’ diye çıkageldi. Eşim reddedince izmarit fırlattı, tartışma büyüdü. Kavga sokakta sürerken çantam düştü; arkamı dönünce kaybolmuştu. Telefonum 15 bin TL, çantamdaki nakit de 1.000 TL’ydi. O an kamerayı izleyince her şeyi anladık. Hemen karakola gidip şikâyetçi olduk.”
Polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Hırsızın eşkâli ve kaçış güzergâhı tespit edilerek, bölgedeki MOBESE ve özel kamera görüntüleri karşılaştırılıyor. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, zanlının kısa süre içinde yakalanması için çevredeki bekçi ve polis devriyelerini yoğunlaştırdı. Olayla ilgili “basit yaralama” ve “hırsızlık” suçlarından soruşturma başlatıldı.
Mahalle sakinleri, cadde üzerindeki kavgaların ve devriye sayısının artırılmasını talep ediyor. Bir esnaf, “Dükkânın önünde sürekli gerginlik çıkıyor, hem kavga hem hırsızlık riski var. Kameralar yetersiz, polis devriyeleri sıklaşsın” dedi. Yerel muhtar da, bölgeye ek aydınlatma ve mobil polis noktasının kurulacağını açıkladı.
Uzmanlar, kalabalık ortamda yaşanan kargaşanın hırsızlık vakalarını tetiklediğini belirtiyor. Güvenlik danışmanı Ayşe Demir, “ Kargaşa sırasında insanlar dikkat dağıldığı için eşyalarını koruyamıyor. Böylesi alanlarda çanta ve değerli eşyaların sürekli göz önünde tutulması, mümkünse çapraz askılı veya önde taşınması gerekiyor” uyarısında bulundu.
Sema Çelik’in şikâyeti üzerine polis, kamera analizini tamamlar tamamlamaz zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Çantanın bulunması ve hırsızın adalete teslim edilmesi bekleniyor. Olay, Esenyurt’ta güvenlik ve kamu düzeni tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
İstanbul HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.