Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e Yanıt: Bu Tutum Siyasi Zafiyettir
Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e Yanıt: Bu Tutum Siyasi Zafiyettir
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel’in toplumun sinir uçlarına dokunan açıklamalarına sosyal medya hesabından sert yanıt verdi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in son açıklamalarına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Özgür Özel’in ifadelerini “siyasi bir yalan kampanyası” ve “siyasi acizlik” olarak nitelendiren Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suçlamaları da sert bir dille eleştirdi.
Çelik, açıklamasında İstanbul’da meydana gelen depremlere dikkat çekerek, AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu süreçte önceliğinin tamamen vatandaşların güvenliği ve ihtiyaçları olduğunu belirtti. “İstanbul’umuzda meydana gelen depremler sebebiyle tek gündemimiz vatandaşlarımızın yanında olmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu sürecin yönetilmesinin her aşamasına bizzat liderlik etmektedir,” ifadelerine yer verdi.
Buna rağmen CHP lideri Özgür Özel’in kullandığı dili eleştiren Ömer Çelik, Özel’in açıklamalarını “toplumsal yaşamı zehirleyen” bir yaklaşım olarak tanımladı. AK Parti'nin bu tür söylemleri gündemine almamaya çalıştığını belirten Çelik, gelinen noktada artık susmanın mümkün olmadığını söyledi.
Ömer Çelik, Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan iddialarının gerçeklikten uzak ve siyasi etikle bağdaşmayan iftiralar olduğunu vurguladı. Özellikle Özel’in, Erdoğan’ın başka bir ülkenin devlet başkanından “icazet aldığına” yönelik sözlerine sert çıkan Çelik, bu iddiayı hem siyasi bir yalan hem de ciddi bir siyasi zafiyet olarak değerlendirdi.
Açıklamasında, "Özgür Özel’in, Sayın Cumhurbaşkanımızın başka bir ülkenin devlet başkanından icazet aldığını söylemesi hem bir siyasi yalan hem de bir siyasi acizliktir," diyen Çelik, asıl olarak dış odaklardan destek talep eden ismin Özgür Özel olduğunu savundu. Çelik, Özel’in Türkiye’nin temel meselelerine ilişkin açıklamalarının bilgisizlik içerdiğini ve bu durumun her seferinde tekrarlandığını söyledi.
Ayrıca, Özgür Özel’in Kıbrıs ve Gazze konularında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadelerini de “siyasi cehalet” olarak değerlendiren Çelik, Erdoğan’ın bu konulardaki hassasiyetinin hem millet tarafından hem de uluslararası toplumca iyi bilindiğini vurguladı. Gazze halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dua ettiğini ve selam gönderdiğini ifade eden Çelik, Özel’in sözlerinin sahada ve toplum nezdinde hiçbir karşılık bulmadığını belirtti.
Açıklamanın sonunda CHP’ye yönelik de eleştirilerde bulunan Çelik, Özgür Özel’in partisini “siyaset karşıtı bir kampanya partisine” dönüştürdüğünü söyledi. “ CHP açısından en temel problem budur,” ifadeleriyle sözlerini noktalayan Çelik, mevcut CHP yönetiminin yapıcı siyaset yerine, kutuplaştırıcı ve gerilim yaratan bir dil kullandığını öne sürdü.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.