Metrobüs Kazasında Tutuklanan Şoför “Fren Tutmadı, Duvara Yöneldim”

Son Dakika 13.05.2025 - 18:28, Güncelleme: 13.05.2025 - 18:28 157 kez okundu.
 

Metrobüs Kazasında Tutuklanan Şoför “Fren Tutmadı, Duvara Yöneldim”

Beylikdüzü’nde 1’i öldürücü, 57’si yaralamalı metrobüs kazasında tutuklanan sürücü Şaban Ş., “Frene bastım ama metrobüs yavaşlamadı, duvara çarpmak için kırdım”
İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde 11 Mayıs’ta meydana gelen ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 57 yolcunun yaralandığı metrobüs kazasında tutuklanan şoför Şaban Ş. (44), emniyetteki ilk ifadesinde aracın fren sisteminin devreye girmediğini, kaza anı içinsa da “en hafif hasar” ihtimalini gözettiğini söyledi. Şaban Ş., ifadesine 12.57’de TÜYAP - Söğütlüçeşme hattında göreve başlayarak günde ortalama 14 sefer yaptığını anlatarak başladı. “İlk seferi sabah yaptım, 20 dakika dinlendim, ardından Söğütlüçeşme’den TÜYAP’a dönüyordum. Hava yağmurluydu, yol betondu ve kaygandı” diyen sürücü, Haramidere Sanayi durağını hedeflediğini anlattı. “Kontrollü yaklaşma yaptım, durağa 20 metre kala ayağımı frene bastım. Fakat metrobüs yavaşlamadı. Yeniden denedim, bu kez hız 40 km/s’ti.” Diyen Şaban Ş., fren sistemindeki arıza nedeniyle araç ivme kaybetmediği için panik yaşadığını ifade etti. “Kazayı önlemek için en az can kaybıyla atlatmayı düşündüm. Öndeki metrobüse çarpmamak adına direksiyonu kaldırıma ve yan duvara kırdım, ama o da tutmadı, metrobüs yine aynı rotada savruldu ve öndeki araca çarptı” dedi. Olay sonrası direksiyona sıkıştığını ve göğsünün sıkıştırıldığını anlatan sürücü, “Kazadan sonra şoku atlattım, kapıları açtım ve yolcuların tahliyesini sağladım. Yaralanan yolcuların çoğunun panik ve çarpmanın etkisiyle kazara düşüp yaralandığını görüyorum” diyerek, yaralıları kurtarmak için ilk anda nasıl görev başında kaldığını anlattı. Şaban Ş.’nin bu ifadesi, savcılığın talebiyle “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan tutuklanmasıyla sonuçlandı. İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, aracın bakım kayıtları ve fren testleri resmi delil olarak dosyaya konulana dek şoförün “tutuklu yargılanmasına” karar verdi. Kaza, çift körüklü metrobüslerin uzunluğu ve yağışlı havada beton zeminin kayganlığı gibi etkenlerle öne çıkarken, İETT yetkilileri filolarındaki araç bakımlarını sıklaştıracaklarını açıkladı. Kazanın ardından başlatılan teknik inceleme sürüyor, sürücünün iddia ettiği fren arızasının gerçek nedenleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nca inceleniyor.
Beylikdüzü’nde 1’i öldürücü, 57’si yaralamalı metrobüs kazasında tutuklanan sürücü Şaban Ş., “Frene bastım ama metrobüs yavaşlamadı, duvara çarpmak için kırdım”

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde 11 Mayıs’ta meydana gelen ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 57 yolcunun yaralandığı metrobüs kazasında tutuklanan şoför Şaban Ş. (44), emniyetteki ilk ifadesinde aracın fren sisteminin devreye girmediğini, kaza anı içinsa da “en hafif hasar” ihtimalini gözettiğini söyledi.

Şaban Ş., ifadesine 12.57’de TÜYAP - Söğütlüçeşme hattında göreve başlayarak günde ortalama 14 sefer yaptığını anlatarak başladı. “İlk seferi sabah yaptım, 20 dakika dinlendim, ardından Söğütlüçeşme’den TÜYAP’a dönüyordum. Hava yağmurluydu, yol betondu ve kaygandı” diyen sürücü, Haramidere Sanayi durağını hedeflediğini anlattı.

“Kontrollü yaklaşma yaptım, durağa 20 metre kala ayağımı frene bastım. Fakat metrobüs yavaşlamadı. Yeniden denedim, bu kez hız 40 km/s’ti.” Diyen Şaban Ş., fren sistemindeki arıza nedeniyle araç ivme kaybetmediği için panik yaşadığını ifade etti. “Kazayı önlemek için en az can kaybıyla atlatmayı düşündüm. Öndeki metrobüse çarpmamak adına direksiyonu kaldırıma ve yan duvara kırdım, ama o da tutmadı, metrobüs yine aynı rotada savruldu ve öndeki araca çarptı” dedi.

Olay sonrası direksiyona sıkıştığını ve göğsünün sıkıştırıldığını anlatan sürücü, “Kazadan sonra şoku atlattım, kapıları açtım ve yolcuların tahliyesini sağladım. Yaralanan yolcuların çoğunun panik ve çarpmanın etkisiyle kazara düşüp yaralandığını görüyorum” diyerek, yaralıları kurtarmak için ilk anda nasıl görev başında kaldığını anlattı.

Şaban Ş.’nin bu ifadesi, savcılığın talebiyle “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan tutuklanmasıyla sonuçlandı. İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, aracın bakım kayıtları ve fren testleri resmi delil olarak dosyaya konulana dek şoförün “tutuklu yargılanmasına” karar verdi.

Kaza, çift körüklü metrobüslerin uzunluğu ve yağışlı havada beton zeminin kayganlığı gibi etkenlerle öne çıkarken, İETT yetkilileri filolarındaki araç bakımlarını sıklaştıracaklarını açıkladı. Kazanın ardından başlatılan teknik inceleme sürüyor, sürücünün iddia ettiği fren arızasının gerçek nedenleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nca inceleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve meydantv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.