Son dakika: İstanbul’da metrobüs alev alev yandı!

Son Dakika 08.07.2025 - 18:01, Güncelleme: 08.07.2025 - 18:01 284 kez okundu.
 

Son dakika: İstanbul’da metrobüs alev alev yandı!

İstanbul Bakırköy İncirli’de sefer halindeki metrobüsün motor bölümünde çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı seferler bir süre durduruldu
İstanbul Bakırköy İncirli’de sefer halindeki metrobüsün motor bölümünde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı; seferler bir süre durduruldu.  İstanbul’un en yoğun toplu taşıma hatlarından biri olan metrobüs seferleri bugün Bakırköy İncirli mevkisinde motor kısmında çıkan yangın sonucu aksadı. Edirne istikametine giden araç, henüz belirlenemeyen bir nedenle motor bölümünden duman çıkarmaya başladı. Kısa sürede alevlere dönüşen yangın, tüm aracı sardı ve yolcular tahliye edildi. Yangın alarmı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri hızla müdahaleye başladı. D-100 Karayolu’nun Edirne yönünde metrobüs hattına paralel konumlanan alevler, ilk dakikalarda kısa patlamalara da yol açtı. Yolcuların tamamı ambulans ve polis ekipleri eşliğinde güvenli bölgeye alınırken, metrobüsün kumanda sistemi devre dışı bırakıldı. İtfaiye erleri, yangını söndürmek için hem köpüklü hem de su sıkarak müdahale etti. Yaklaşık 20 dakikalık çalışma sonucu motor kısmındaki alevler kontrol altına alındı, ancak araç tamamen kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri, hattı geçici olarak trafiğe kapatarak otobüs ve otomobil trafiğini yönlendirdi. Bu arada metrobüs seferleri her iki yönde de durduruldu; uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “7 Temmuz Pazartesi günü saat 09:15 civarında, Bakırköy İncirli mevkiindeki metrobüs hattında motor bölümünde yangın çıktı. Araçta mahsur kalan yolcular tahliye edildi, itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Toplam 4 araç seferden çekildi, hattın temizlenmesinin ardından seferler yeniden başlatılacaktır” denildi. Öte yandan Yol Bakım Müdürlüğü ekipleri, yangının ardından ray ve enerji hattında olası hasar tespitine başladı. İlk incelemeye göre yangın, dışarıya sıçrayan parçaların altında kalan elektrik kablolarını eritmiş; bakım çalışmaları birkaç saat sürebilir. Yolculara alternatif güzergâh olarak İETT otobüsleri ve tramvay hatları önerildi. Yangının çıkış nedeni, metrobüsün teknik servisi ve İstanbul İtfaiyesi tarafından ortak yürütülen inceleme sonucunda raporlanacak. İlk belirlemelere göre mekanik bir arıza veya kısa devre olasılığı üzerinde duruluyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı; metrobüs işletmecisi ve bakım birimlerinden yetkililer ifadeye çağrılacak. Olay nedeniyle işe geç kalan birçok vatandaş, sosyal medyada hem metrobüs hattının bakımsızlığı hem de ilgili birimlerin hızlı müdahalesi konusunda görüşlerini paylaştı.
İstanbul Bakırköy İncirli’de sefer halindeki metrobüsün motor bölümünde çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı seferler bir süre durduruldu

İstanbul Bakırköy İncirli’de sefer halindeki metrobüsün motor bölümünde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı; seferler bir süre durduruldu.

 İstanbul’un en yoğun toplu taşıma hatlarından biri olan metrobüs seferleri bugün Bakırköy İncirli mevkisinde motor kısmında çıkan yangın sonucu aksadı. Edirne istikametine giden araç, henüz belirlenemeyen bir nedenle motor bölümünden duman çıkarmaya başladı. Kısa sürede alevlere dönüşen yangın, tüm aracı sardı ve yolcular tahliye edildi.

Yangın alarmı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri hızla müdahaleye başladı. D-100 Karayolu’nun Edirne yönünde metrobüs hattına paralel konumlanan alevler, ilk dakikalarda kısa patlamalara da yol açtı. Yolcuların tamamı ambulans ve polis ekipleri eşliğinde güvenli bölgeye alınırken, metrobüsün kumanda sistemi devre dışı bırakıldı.

İtfaiye erleri, yangını söndürmek için hem köpüklü hem de su sıkarak müdahale etti. Yaklaşık 20 dakikalık çalışma sonucu motor kısmındaki alevler kontrol altına alındı, ancak araç tamamen kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri, hattı geçici olarak trafiğe kapatarak otobüs ve otomobil trafiğini yönlendirdi. Bu arada metrobüs seferleri her iki yönde de durduruldu; uzun araç kuyrukları oluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “7 Temmuz Pazartesi günü saat 09:15 civarında, Bakırköy İncirli mevkiindeki metrobüs hattında motor bölümünde yangın çıktı. Araçta mahsur kalan yolcular tahliye edildi, itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Toplam 4 araç seferden çekildi, hattın temizlenmesinin ardından seferler yeniden başlatılacaktır” denildi.

Öte yandan Yol Bakım Müdürlüğü ekipleri, yangının ardından ray ve enerji hattında olası hasar tespitine başladı. İlk incelemeye göre yangın, dışarıya sıçrayan parçaların altında kalan elektrik kablolarını eritmiş; bakım çalışmaları birkaç saat sürebilir. Yolculara alternatif güzergâh olarak İETT otobüsleri ve tramvay hatları önerildi.

Yangının çıkış nedeni, metrobüsün teknik servisi ve İstanbul İtfaiyesi tarafından ortak yürütülen inceleme sonucunda raporlanacak. İlk belirlemelere göre mekanik bir arıza veya kısa devre olasılığı üzerinde duruluyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı; metrobüs işletmecisi ve bakım birimlerinden yetkililer ifadeye çağrılacak.

Olay nedeniyle işe geç kalan birçok vatandaş, sosyal medyada hem metrobüs hattının bakımsızlığı hem de ilgili birimlerin hızlı müdahalesi konusunda görüşlerini paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve meydantv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.