Sapanca’da hastane bahçesindeki cinayetin şüphelisi tutuklandı

Asayiş 24.06.2025 - 16:33, Güncelleme: 24.06.2025 - 16:33 353 kez okundu.
 

Sapanca’da hastane bahçesindeki cinayetin şüphelisi tutuklandı

Sapanca İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde eşinin akrabası Emirhan Dilberoğlu tarafından tabancayla vurularak öldürülen Ali Dursun’un katili tutuklandı.
Sapanca İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde 23 Haziran akşamı yaşanan silahlı kavganın faili olarak aranan 24 yaşındaki Emirhan Dilberoğlu, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucunda yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, saat 22.00 sıralarında hastanenin giriş kapısındaki yaya yolunda meydana gelmiş; kavgayı ayırmaya çalışan 50 yaşındaki Ali Dursun, Dilberoğlu’nun tabancasından çıkan kurşunlarla vurularak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Olay anında taraflar arasında bir süredir devam eden husumetin alevlendiği öğrenildi. İddialara göre, Dursun daha önce evde eşi ve çocuklarına yönelik şiddet uygulamış, bu yüzden eşi ve çocukları da hastane aciline başvurmuştu. Dursun, kamyonetiyle hastaneye geldiğinde burada, eşi ve çocuklarının tedavisini takip eden Emirhan Dilberoğlu ile karşılaştı. Sözlü sataşma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Dilberoğlu, cebindeki tabancayı çıkararak Dursun’a ateş etti. Kurşunlar Dursun’un sol omuz ve göğüs bölgesine isabet etti. Olayı gören sağlık personeli ve hastaneye gelen yakınları, durumu hemen ambulansa bildirip ilk müdahaleyi yaptı, ancak Dursun tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Cinayet zanlısı Emirhan Dilberoğlu, Dolandırıcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan sorgusunun ardından Sapanca Adliyesi’ne sevk edildi. “Kasten adam öldürme” suçundan nöbetçi mahkemeye çıkarılan Dilberoğlu, savcılık itirazıyla sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Sakarya Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Mahkeme, Delil durumu ve olayın vahametini göz önüne alarak tahliye talebini reddetti. Ali Dursun’un cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra memleketi Göl Mahallesi Harmanlık Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek. Cenazeye, yakınlarının yanı sıra hastane çalışanları ve Sapanca halkından çok sayıda kişi katılarak dualar etti. Dursun’un oğlu, basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, “Babam hiçbir zaman kimseyi yaralamamış biriydi, eve ekmek götürmek için çalışıyordu; böyle bir sonu hiç hak etmedi” dedi. Sapanca Kaymakamlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü, hastane giriş ve bahçesindeki güvenlik önlemlerini gözden geçireceklerini duyurdu. Ayrıca, olayın ardından aile içi şiddetle mücadele kapsamında toplum bilincini artırmak ve silah taşıma yasağı ile ilgili denetimleri sıklaştırmak üzere ilgili birimlere talimat verildi. Jandarma ve emniyet güçleri de hastane bahçesi ve çevresindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek, olayın tüm boyutlarını aydınlatmak için soruşturmayı sürdürüyor.
Sapanca İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde eşinin akrabası Emirhan Dilberoğlu tarafından tabancayla vurularak öldürülen Ali Dursun’un katili tutuklandı.

Sapanca İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde 23 Haziran akşamı yaşanan silahlı kavganın faili olarak aranan 24 yaşındaki Emirhan Dilberoğlu, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucunda yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, saat 22.00 sıralarında hastanenin giriş kapısındaki yaya yolunda meydana gelmiş; kavgayı ayırmaya çalışan 50 yaşındaki Ali Dursun, Dilberoğlu’nun tabancasından çıkan kurşunlarla vurularak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Olay anında taraflar arasında bir süredir devam eden husumetin alevlendiği öğrenildi. İddialara göre, Dursun daha önce evde eşi ve çocuklarına yönelik şiddet uygulamış, bu yüzden eşi ve çocukları da hastane aciline başvurmuştu. Dursun, kamyonetiyle hastaneye geldiğinde burada, eşi ve çocuklarının tedavisini takip eden Emirhan Dilberoğlu ile karşılaştı. Sözlü sataşma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Dilberoğlu, cebindeki tabancayı çıkararak Dursun’a ateş etti. Kurşunlar Dursun’un sol omuz ve göğüs bölgesine isabet etti. Olayı gören sağlık personeli ve hastaneye gelen yakınları, durumu hemen ambulansa bildirip ilk müdahaleyi yaptı, ancak Dursun tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Cinayet zanlısı Emirhan Dilberoğlu, Dolandırıcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan sorgusunun ardından Sapanca Adliyesi’ne sevk edildi. “Kasten adam öldürme” suçundan nöbetçi mahkemeye çıkarılan Dilberoğlu, savcılık itirazıyla sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Sakarya Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Mahkeme, Delil durumu ve olayın vahametini göz önüne alarak tahliye talebini reddetti.

Ali Dursun’un cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra memleketi Göl Mahallesi Harmanlık Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek. Cenazeye, yakınlarının yanı sıra hastane çalışanları ve Sapanca halkından çok sayıda kişi katılarak dualar etti. Dursun’un oğlu, basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, “Babam hiçbir zaman kimseyi yaralamamış biriydi, eve ekmek götürmek için çalışıyordu; böyle bir sonu hiç hak etmedi” dedi.

Sapanca Kaymakamlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü, hastane giriş ve bahçesindeki güvenlik önlemlerini gözden geçireceklerini duyurdu. Ayrıca, olayın ardından aile içi şiddetle mücadele kapsamında toplum bilincini artırmak ve silah taşıma yasağı ile ilgili denetimleri sıklaştırmak üzere ilgili birimlere talimat verildi. Jandarma ve emniyet güçleri de hastane bahçesi ve çevresindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek, olayın tüm boyutlarını aydınlatmak için soruşturmayı sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve meydantv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.