LGS’de Tam Puan İddiası Yalanland 36 Deği 2 İmam Hatipli Tam Puan Aldı
LGS’de Tam Puan İddiası Yalanland 36 Deği 2 İmam Hatipli Tam Puan Aldı
Sosyal medyada Bursa’daki bir imam hatip okulundan 36 öğrencinin LGS’de 500 tam puan aldığı iddiası yalanlandı; sadece 2 öğrenci tam puan aldı.
Sosyal medyada Bursa’daki bir imam hatip okulundan 36 öğrencinin LGS’de 500 tam puan aldığı iddiası yalanlandı; sadece 2 öğrenci tam puan aldı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 15 Haziran 2025’te yapılan merkezi sınavın sonuçları 11 Temmuz 2025’te açıklandı. Türkiye genelinde 719 öğrenci, sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Ancak, sosyal medyada yayılan bir iddia, Bursa Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’ndan 36 öğrencinin sıfır hatayla 500 tam puan aldığı ve sınavda şaibe olduğu yönünde tartışmalara yol açtı. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, bu okulun 36 öğrencisinin tam puan aldığını, diğer tüm imam hatip ortaokullarından ise sadece 27 öğrencinin bu başarıyı gösterdiğini iddia etmesi, konunun geniş yankı bulmasına neden oldu.
Anadolu Ajansı (AA) Teyit Hattı, iddiayı araştırdı ve gerçeği ortaya çıkardı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Bursa genelinde 17 okuldan toplam 20 öğrenci LGS’de 500 tam puan aldı. Bu öğrencilerden yalnızca 2’sinin imam hatip ortaokulu mezunu olduğu belirtildi. Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nun resmi Instagram hesabında yapılan paylaşımda, Türkiye genelinde LGS’de tam puan alan imam hatipli öğrencilerin tebrik edildiği, ancak bu öğrencilerin farklı okullardan olduğu anlaşıldı. Paylaşımda yer alan isim ve fotoğrafların, sadece bu okula değil, Türkiye’deki çeşitli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulları’na ait olduğu tespit edildi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, AA’ya yaptığı açıklamada, “Bursa’daki bir imam hatip ortaokulunda 36 öğrencinin tam puan aldığı iddiası asılsızdır. Okul, Türkiye genelindeki bazı imam hatip ortaokullarından çıkan birincileri tebrik etmiştir. Eğitim gibi hassas bir alanda yalnızca resmi kaynaklardan teyitli bilgilere itibar edilmelidir” dedi. Türkiye genelinde LGS’de 500 tam puan alan imam hatipli öğrenci sayısının 63 olduğu da açıklandı. Sosyal medyadaki yanıltıcı paylaşımların, Milli Eğitim Bakanlığı’nı haksız şekilde hedef aldığı vurgulandı.
Bu olay, sosyal medyanın dezenformasyon yayma potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, eğitim gibi kritik bir alanda yalnızca resmi kaynaklardan gelen bilgilere güvenilmesi gerektiğini ifade ederek, kamuoyunu yanıltıcı içeriklere karşı dikkatli olmaya çağırdı. Vatandaşlar, Teyit Hattı gibi güvenilir kaynaklardan doğruluğu teyit edilmiş bilgilere ulaşmaya teşvik ediliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.