CHP’ye Kayyum İddiaları Üzerine Soruşturma Başlatıldı

Siyaset 17.04.2025 - 11:26, Güncelleme: 17.04.2025 - 11:28 3007 kez okundu.
 

CHP’ye Kayyum İddiaları Üzerine Soruşturma Başlatıldı

CHP’ye kayyum atanacağı iddiaları sonrası, “halkı yanıltıcı bilgi yayma” suçlamasıyla sosyal medya paylaşımlarına yönelik adli soruşturma başlatıldı.
Sosyal medyada CHP’ye kayyum atanacağı ve bazı CHP’li belediyelere operasyon düzenleneceği yönündeki iddialar kamuoyunda yankı uyandırırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşımlara yönelik adli soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu iddiaların mesnetsiz olduğunu ve “halkı yanıltıcı bilgi yayma” suçlaması kapsamında işlem başlatıldığını duyurdu. Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bazı CHP delegelerinin şikâyetleriyle açılan iptal davalarının hukuki süreçlerinin sürdüğünü belirterek, söz konusu dezenformasyon içerikli iddiaların kamuoyunu yanıltmayı amaçladığını vurguladı. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptalini konu alan davaların ilk duruşmasının henüz yapılmadığına dikkat çekildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) de yaptığı açıklamada, yargı süreçleriyle ilgili sosyal medya üzerinden yapılan spekülatif yorumlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegelerin CHP kurultayının iptali için dava açtıkları ve bu dosyaların Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirildiği ifade edildi. İlk duruşmanın yarın yapılacağı bildirildi. Soruşturma kapsamında adı geçen gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da işlem başlatıldı. Kütahyalı’nın CHP’ye kayyum atanacağı ve Ankara’daki bazı ilçelere operasyon yapılacağı yönündeki paylaşımları nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında hakkında re’sen soruşturma açıldığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise gazetecilere mesleki sorumluluklarını hatırlatarak, bilgi kirliliğine neden olacak paylaşımların demokratik süreçleri zedeleyebileceğini ve bu tür davranışlara karşı yasal müeyyidelerin uygulanacağını belirtti. Tüm bu gelişmeler, kamuoyunda hassasiyetle izlenirken, mahkemeden çıkacak kararın ardından sürecin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.
CHP’ye kayyum atanacağı iddiaları sonrası, “halkı yanıltıcı bilgi yayma” suçlamasıyla sosyal medya paylaşımlarına yönelik adli soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada CHP’ye kayyum atanacağı ve bazı CHP’li belediyelere operasyon düzenleneceği yönündeki iddialar kamuoyunda yankı uyandırırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşımlara yönelik adli soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu iddiaların mesnetsiz olduğunu ve “halkı yanıltıcı bilgi yayma” suçlaması kapsamında işlem başlatıldığını duyurdu.

Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bazı CHP delegelerinin şikâyetleriyle açılan iptal davalarının hukuki süreçlerinin sürdüğünü belirterek, söz konusu dezenformasyon içerikli iddiaların kamuoyunu yanıltmayı amaçladığını vurguladı. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptalini konu alan davaların ilk duruşmasının henüz yapılmadığına dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) de yaptığı açıklamada, yargı süreçleriyle ilgili sosyal medya üzerinden yapılan spekülatif yorumlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegelerin CHP kurultayının iptali için dava açtıkları ve bu dosyaların Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirildiği ifade edildi. İlk duruşmanın yarın yapılacağı bildirildi.

Soruşturma kapsamında adı geçen gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da işlem başlatıldı. Kütahyalı’nın CHP’ye kayyum atanacağı ve Ankara’daki bazı ilçelere operasyon yapılacağı yönündeki paylaşımları nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında hakkında re’sen soruşturma açıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise gazetecilere mesleki sorumluluklarını hatırlatarak, bilgi kirliliğine neden olacak paylaşımların demokratik süreçleri zedeleyebileceğini ve bu tür davranışlara karşı yasal müeyyidelerin uygulanacağını belirtti.

Tüm bu gelişmeler, kamuoyunda hassasiyetle izlenirken, mahkemeden çıkacak kararın ardından sürecin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve meydantv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.