Başkan Bozbey, Bursa’daki Yangın Bölgesinde Vatandaşlarla Buluştu

Bursa’da Kestel ve Gürsu’da 3 bin hektarlık alanı yakan yangın sonrası Başkan Bozbey, Avdancık, İğdir ve Karahıdır’ı ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bursa’nın Kestel ilçesinde 26 Temmuz 2025 akşamı saat 16:50’de Ağlaşan Mahallesi’nde başlayan ve gece boyunca etkisini artırarak Gürsu ilçesine yayılan orman yangını, büyük bir doğa tahribatına yol açtı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yangından etkilenen Avdancık, İğdir ve Karahıdır köylerini ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangında yaklaşık 3 bin hektarlık alanın zarar gördüğünü açıklayan Bozbey, gece boyunca alevlerle mücadele eden ekiplere ve vatandaşlara teşekkür etti. Ziyarette, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik ve belediye yöneticileri de hazır bulundu.

Başkan Bozbey, Bursa’nın zor bir gece geçirdiğini, aynı gün Orhaneli’de başlayan yangının gece kontrol altına alındığını ve 7 köyü etkilediğini belirtti. Kestel’deki yangının, Ağlaşan’dan başlayarak Karahıdır ve İğdir mahallelerini tehdit ettiğini ifade eden Bozbey, “Allah’tan can kaybımız yok. Ancak bir çalışma arkadaşımız, ayağının kırılması sonrası kalp krizi geçirerek yoğun bakıma alındı. İki orman memuru da karbondioksit zehirlenmesi nedeniyle tedavi görüyor,” dedi. Yangınla mücadelede 235 araç ve 550 personelin sahada çalıştığını vurgulayan Bozbey, Avdancık civarında yangının devam ettiğini, Dışkaya ve Gürsu TOKİ çevresinde dozerlerle alan açma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ın koordinasyonunda, sabah 06:30’dan itibaren 3 uçak ve 1 helikopterin yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini aktaran Bozbey, Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) ekipleri yönlendirmede önemli bir rol oynadığını söyledi. Yangının durdurulması ve soğutma çalışmalarına başlanması için tüm imkanların seferber edildiğini ifade eden Bozbey, “Bursa’da son dönemde 14-15 dakikada bir yangın ihbarı alıyoruz. Vatandaşlarımızdan bacalarını temizletmelerini, elektrik tesisatlarını yeniletmelerini ve ormanlarda ateş yakmamalarını istiyoruz. Gerekirse cezai yaptırımlar uygulanmalı,” dedi.

Yangın bölgesinde BURFAŞ ekipleri, vatandaşların gıda ve su ihtiyaçlarını karşılamak için çalışırken, risk altındaki köylerden tahliyeler yapıldı, hayvanlar da güvenli alanlara taşındı. Bozbey, yangının tamamen söndürülmesi ve zarar gören alanların yenilenmesi için ortak bir plan oluşturulacağını belirtti. Ancak, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bozbey’in yangın sırasında Bulgaristan’da olduğunu ve şehri yalnız bıraktığını iddia ederek tepki gösterdi. Buna rağmen Bozbey, gece 03:00’ten itibaren sahada olduğunu ve ekiplerle koordineli çalıştığını vurguladı.