AKP’li Belediyelere Denetim Yok: Sayıştay Neden Göz Yumuyor?

Siyaset 15.04.2025 - 11:36, Güncelleme: 15.04.2025 - 11:40 1450 kez okundu.
 

AKP’li Belediyelere Denetim Yok: Sayıştay Neden Göz Yumuyor?

CHP'li belediyelere yönelik sıkı denetimlerin aksine, AKP'li belediyelere uzun süredir denetim yapılmıyor. Sayıştay denetçileri AKP'li belediyeleri denetlemiyor
Türkiye’de belediyelerin mali denetiminde ciddi bir adaletsizlik olduğu iddiaları gündemde. Sayıştay denetçileri, CHP’li belediyeleri sıkça denetlerken, iktidar partisinin yönettiği belediyelere ise yıllardır uğramıyor. 2018 yılından bu yana AKP'li Bahçelievler Belediyesi, 2019’dan bu yana Pendik ve Güngören Belediyeleri, 2020’den itibaren Sultanbeyli ve Arnavutköy Belediyeleri, 2021’den bu yana ise Esenler Belediyesi denetim dışı kalmış durumda. Özellikle İstanbul'daki CHP'li belediyelere yönelik sıkı mali denetim ve kayyum atamaları gündemdeyken, iktidar partisinin yönettiği belediyelerle ilgili ciddi denetim eksiklikleri dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bizim dönemdeki inceleme, soruşturma ve teftiş sayısı tam bin 19. Sonuç; hiçbir soruşturmadan bir şey çıkmadı" açıklaması yaparak, bu denetim eksikliğine dikkat çekti. Sayıştay denetçileri, CHP’li Kadıköy, Beşiktaş, Şişli gibi ilçelere sıklıkla uğrarken, iktidar partisinin yönettiği belediyelerin kapısını neredeyse hiç çalmıyor. Sayıştay’ın bu tavrı, kamuoyunda iktidara yönelik eleştirileri artırıyor. Sayıştay’ın görevini mali tabloların doğruluğu ile sınırlı tuttuğu ve kamuoyuna yansıyan yolsuzluk bulgularını raporların "diğer bulgular" kısmında yer verdiği, emekli Sayıştay Denetçisi Kadir Sev’in geçtiğimiz yılki açıklamalarında yer alıyor. Bu yaklaşım, kamuoyunda denetimlerin etkinliğine dair ciddi soru işaretleri oluşturuyor.
CHP'li belediyelere yönelik sıkı denetimlerin aksine, AKP'li belediyelere uzun süredir denetim yapılmıyor. Sayıştay denetçileri AKP'li belediyeleri denetlemiyor

Türkiye’de belediyelerin mali denetiminde ciddi bir adaletsizlik olduğu iddiaları gündemde. Sayıştay denetçileri, CHP’li belediyeleri sıkça denetlerken, iktidar partisinin yönettiği belediyelere ise yıllardır uğramıyor. 2018 yılından bu yana AKP'li Bahçelievler Belediyesi, 2019’dan bu yana Pendik ve Güngören Belediyeleri, 2020’den itibaren Sultanbeyli ve Arnavutköy Belediyeleri, 2021’den bu yana ise Esenler Belediyesi denetim dışı kalmış durumda.

Özellikle İstanbul'daki CHP'li belediyelere yönelik sıkı mali denetim ve kayyum atamaları gündemdeyken, iktidar partisinin yönettiği belediyelerle ilgili ciddi denetim eksiklikleri dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bizim dönemdeki inceleme, soruşturma ve teftiş sayısı tam bin 19. Sonuç; hiçbir soruşturmadan bir şey çıkmadı" açıklaması yaparak, bu denetim eksikliğine dikkat çekti.

Sayıştay denetçileri, CHP’li Kadıköy, Beşiktaş, Şişli gibi ilçelere sıklıkla uğrarken, iktidar partisinin yönettiği belediyelerin kapısını neredeyse hiç çalmıyor. Sayıştay’ın bu tavrı, kamuoyunda iktidara yönelik eleştirileri artırıyor.

Sayıştay’ın görevini mali tabloların doğruluğu ile sınırlı tuttuğu ve kamuoyuna yansıyan yolsuzluk bulgularını raporların "diğer bulgular" kısmında yer verdiği, emekli Sayıştay Denetçisi Kadir Sev’in geçtiğimiz yılki açıklamalarında yer alıyor. Bu yaklaşım, kamuoyunda denetimlerin etkinliğine dair ciddi soru işaretleri oluşturuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve meydantv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.