25 Bin Öğretmen Ataması 2025: Erdoğan Duyurdu!

Gündem 16.04.2025 - 10:57, Güncelleme: 16.04.2025 - 11:00 676 kez okundu.
 

25 Bin Öğretmen Ataması 2025: Erdoğan Duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Nisan Kabine Toplantısı sonrası 25 bin öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı. İşte MEB 2025 atamalarına dair son bilgiler
2025 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili uzun süredir beklenen açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. 15 Nisan 2025 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecek süreçte toplam 25 bin yeni öğretmenin atanacağını duyurdu. Bu atamaların 10 bini Milli Eğitim Akademisi'ne, geri kalan 15 bini ise doğrudan sözleşmeli öğretmen kadrolarına yapılacak. Açıklamanın ardından gözler MEB’e çevrildi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı henüz resmi başvuru takvimini ve branş dağılımını açıklamadı. Konuya ilişkin detayların ilerleyen günlerde personel.meb.gov.tr adresi üzerinden paylaşılacağı bildirildi. 2024 KPSS puanlarıyla yapılacak olan bu atamalarda, adaylar öğretmenlik mesleği yeterliklerine dayanan yeni bir sınavla da karşı karşıya kalacak. 16 Ocak 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte, öğretmen adayları artık MEB-AGS (Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı) adlı yeni bir sınava tabi tutulacak. Bu sınavın detayları da yine ÖSYM ve MEB tarafından duyurulacak. Henüz branşlara özel kontenjanlar açıklanmasa da, geçtiğimiz yıl yapılan 20 bin öğretmen atamasında en fazla kontenjan sırasıyla şu alanlara verilmişti: Sınıf Öğretmenliği: 3.263 Özel Eğitim: 2.499 Rehberlik: 1.597 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 1.594 İngilizce: 968 Bu yıl da benzer bir dağılım bekleniyor. Ancak kesin bilgiler MEB’in resmi kılavuzu yayınlandığında netlik kazanacak. Adaylar, atanmaya esas başarı puanı sıralamasına göre yerleştirilecek. Eşitlik durumunda öncelikle MEB-AGS puanına, ardından da bilgisayar kurasına başvurulacak. Ayrıca tercih yapmayan ya da tercihlerine yerleşemeyen adaylara ikinci tercih hakkı da tanınacak. Sonuç olarak, 2025 yılında öğretmenlik hayali kuran adaylar için önemli bir fırsat kapısı aralanmış durumda. Ancak tüm detaylar için MEB’in açıklayacağı başvuru kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Nisan Kabine Toplantısı sonrası 25 bin öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı. İşte MEB 2025 atamalarına dair son bilgiler

2025 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili uzun süredir beklenen açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. 15 Nisan 2025 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecek süreçte toplam 25 bin yeni öğretmenin atanacağını duyurdu. Bu atamaların 10 bini Milli Eğitim Akademisi'ne, geri kalan 15 bini ise doğrudan sözleşmeli öğretmen kadrolarına yapılacak.

Açıklamanın ardından gözler MEB’e çevrildi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı henüz resmi başvuru takvimini ve branş dağılımını açıklamadı. Konuya ilişkin detayların ilerleyen günlerde personel.meb.gov.tr adresi üzerinden paylaşılacağı bildirildi.

2024 KPSS puanlarıyla yapılacak olan bu atamalarda, adaylar öğretmenlik mesleği yeterliklerine dayanan yeni bir sınavla da karşı karşıya kalacak. 16 Ocak 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte, öğretmen adayları artık MEB-AGS (Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı) adlı yeni bir sınava tabi tutulacak. Bu sınavın detayları da yine ÖSYM ve MEB tarafından duyurulacak.

Henüz branşlara özel kontenjanlar açıklanmasa da, geçtiğimiz yıl yapılan 20 bin öğretmen atamasında en fazla kontenjan sırasıyla şu alanlara verilmişti:

  • Sınıf Öğretmenliği: 3.263

  • Özel Eğitim: 2.499

  • Rehberlik: 1.597

  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 1.594

  • İngilizce: 968

Bu yıl da benzer bir dağılım bekleniyor. Ancak kesin bilgiler MEB’in resmi kılavuzu yayınlandığında netlik kazanacak.

Adaylar, atanmaya esas başarı puanı sıralamasına göre yerleştirilecek. Eşitlik durumunda öncelikle MEB-AGS puanına, ardından da bilgisayar kurasına başvurulacak. Ayrıca tercih yapmayan ya da tercihlerine yerleşemeyen adaylara ikinci tercih hakkı da tanınacak.

Sonuç olarak, 2025 yılında öğretmenlik hayali kuran adaylar için önemli bir fırsat kapısı aralanmış durumda. Ancak tüm detaylar için MEB’in açıklayacağı başvuru kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve meydantv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.